Vrijwilligerswerk, iets voor jou?

Vrijwilligers

Vrijwilliger zijn…

Is vrijwillig – Maar niet vrijblijvend
Is verbonden – Maar niet gebonden
Is onbetaalbaar – Maar niet te koop
Is positief denken – Is positief doen
Met als enige doel – Voor jezelf en de ander een goed gevoel.

VRIJWILLIGERSWERK, IETS VOOR JOU?

  • Je hebt een hart voor personen met een beperking?
  • Je bent enthousiast en gemotiveerd?
  • Je hebt talenten die je met ons wil delen?
  • Je hebt interesse in vrijwilligerswerk en je hebt wat tijd over?

Heb je tijd, heb je interesse in vrijwilligerswerk en heb je talenten die je met ons wil delen? Neem dan gerust contact op met onze interne verantwoordelijke:

Willy Van Roelen
Sint-Ferdinandstraat 1
3560 Lummen
013 – 53 06 00
0477 – 88 13 39
willy.vanroelen@ferdinand.broedersvanliefde.be

GETUIGENIS VRIJWILLIGERSWERKING: MICHEL LEUNEN

Michel Leunen is paardenvrijwilliger in dagcentrum ’t Hoeveke:

“Ik merk het aan de twee Fjorden merries; onze gasten voor het paardrijden komen door de weide naar ons toe gewandeld. De paarden kijken naar die vrolijke bende en grazen nog snel wat verder voor het werk begint.

Mijn eerste aandachtspuntje; iedereen begroeten, sommige met ‘Hallo’ of ‘High5’, maar er zijn ook enkele die me spontaan een knuffel geven. Die gasten benaderen zoals vrienden of familie, is altijd mijn aanpak geweest. Ik hoef niet te weten welke beperking onze mensen hebben en zal er zeker niet naar vragen maar wel oor hebben voor hun klachten als ze er zelf over beginnen.

Iedereen krijgt aandacht tijdens het paardrijden ook zij die wat bang hebben van paarden helpen me bijvoorbeeld tijdens de verzorging of houden samen met mij het paard aan de teugel.

En als ze dan na geduldige pogingen de stap gezet hebben en hoog op hun paard zitten kan het genieten beginnen, zacht wiegend op het ritme van die paardenrug.

En vaak roepen ze naar hun opvoedster: ‘Kijk naar mij!’ Wat zoveel wil zeggen als: ‘kijk wat ik durf, ik wil ook bewonderd en geliefd worden, staar u niet blind op mijn beperking, ik kan er mee leven’.”

En wat vinden de paarden ervan?

“Ik denk dat die ons gasten net zomin als ik kunnen missen, niemand geeft zoveel strelingen, kusjes of knuffels aan de paarden als onze gasten!”